Gradonačelniče Bandiću, prestanite napadati novinarke i samo odgovorite na pitanje

Nažalost, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nastavlja s praksom vikanja i vrijeđanja novinarki nakon što mu se postave pitanja na koja ne zna ili ne želi odgovoriti. Ovaj je put na meti bila kolegica Sanja Vištica s Nove TV.

Moramo još jednom oštro osuditi takvo ponašanje i barem na ovaj način pružiti potporu kolegici, kao i kolegi snimatelju Peći Moskaljovu koji je stao u njezinu obranu od vulgarnog ispada gradonačelnika Zagreba kojeg je iznerviralo legitimno novinarsko pitanje.

Očito je da Milan Bandić nema namjeru stati s ovakvim obrascem ponašanja u kojem vrijeđa novinarke dok se njegove najbliže suradnice smijulje iako je riječ o ozbiljnim pitanjima poput drastičnog poskupljenja odvožnje otpada, nagomilanim smećem na zagrebačkim ulicama kao i problemima s razdvajanjem otpada.

Tim više dužnost nam je sada još snažnije inzistirati s akcijom Samo odgovorite na pitanje, a vjerujemo da ćemo u suradnji s HND-om i novinarskom zajednicom pronaći način kako da nastavimo kvalitetno i pravodobno izvještavati javnost o svim problemima glavnog grada, ali i zaštititi naše kolegice od vulgarnih ispada čovjeka koji za sebe tvrdi da je gospodin gradonačelnik.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!