DZNAP financira autorske projekte

Projekti će se financirati u iznosu od tri do 20.000 kuna, a poziv je raspisan 10. siječnja i traje do kraja godine –

Prvi put od osnutka Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) objavljuje Poziv za prijavu projekata za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj. Autorima projekata na raspolaganju je ukupno 100 tisuća kuna, a pojedinačni projekti financirat će se u iznosu od tri do 20 tisuća kuna. Poziv na natječaj DZNAP-a raspisan je 10. siječnja 2022. i traje do kraja godine. Na Poziv se mogu javiti članovi DZNAP-a koji djeluju u skladu sa Statutom i Etičkim kodeksom s projektima kojima se promiču i štite novinarska autorska prava, a visina potpore ovisit će o veličini i zahtjevnosti projekta.

–        I dosad smo iz dva fonda, za poticanje autorstva i protiv piratstva i krivotvorenja, financirali naše članove koji su prijavljivali projekte za promicanje i zaštitu autorstva, no sad smo način prijave i odobravanja novca u tu svrhu maksimalno profesionalizirali na način da je proceduralno sličan prijavi na EU projekte. Osim što je to doprinos transparentnosti dodjele novca, detaljan hodogram koji smo opisali u natječajnoj dokumentaciji zapravo olakšava novinarima i fotoreporterima da vide uklapaju li se ideje za njihove projekte u zakonske normative koje moramo ispunjavati, opisan je i način na koji ćemo ih bodovati i kakvo izvještavanje i dokumentiranje troškova tražimo – pojasnila je predsjednica DZNAP-a Valentina Wiesner.

Više detalja možete naći u priopćenju.

Priopćenje za javnost DZNAP – natječaj 100.000 kuna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031