Do kraja dana možda će još jedan palestinski novinar poginuti

Do sada je u Palestini ubijeno najmanje 75 novinara i medijskih radnika. Dok brojimo sate do kraja ove godine, ta bi brojka mogla i porasti. No ti ljudi nisu brojke, to su naše kolegice i kolege koji su ubijeni dok su radili svoj posao.

Dok svjetske sile vode bitku oko semantike u rezolucijama, djeca, žene, muškarci ginu nam pred očima, u prijenosu uživo, u morbidnom obaranju rekorda po broju ubijenih i ranjenih u “tek” nešto manje od devedeset dana pakla na Zemlji.

Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Palestinski sindikat novinara pozvali su da se istraže smrti naših kolegica i kolega. Ističu da je od početka rata u Gazi i puno ranjenih novinara, a neki se vode kao nestali.

Također, sve one koji još uspijevaju izvještavati s terena, podsjećaju na nošenje profesionalne zaštitne opreme, te da ne putuju bez da im medijske kuće za koje rade pruže svu profesionalnu i zaštitnu opremu potrebnu za praćenje događaja.

IFJ i njegove članice pomažu i na terenu. Kako i vi možete pomoći novinarima u opasnosti saznajte OVDJE.

Kakva je bila 2023. za novinarstvo? Ispraćamo je bez naših 120 kolegica i kolega koji su ubijeni, od toga njih 75 “samo” u posljednja tri mjeseca.

Počivali u miru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031