Članica SNH-a Lana Horvat u novoj grupi IFJ-a za mlade medijske radnike

Međunarodna federacija novinara (IFJ) održala je prvi sastanak svoje nove grupe, Young Media Workers Group, koja okuplja 27 mladih medijskih radnika iz cijelog svijeta. Grupacija uključuje devet predstavnika iz Azijsko-pacifičke regije, devet iz Europe, četiri iz Afrike, tri iz Latinske Amerike te dva iz Bliskog istoka i arapskog svijeta. IFJ je zahvalio svim svojim članicama zahvalnost za njihovu predanost sindikalizmu.

Među devet predstavnika iz Europe u grupu je, kao kandidatkinja Sindikata novinara Hrvatske, izabrana i Lana Horvat, naša članica, studentica novinarstva i suradnica 24sata.

“Na prvom online sastanku razgovatali smo o tome kakvu grupu želimo, kako ćemo raditi, kojim ćemo se temama baviti. Glavni cilj je da grupa postane platforma preko koje će mladi aktivno sudjelovati u radu IFJ-a.

Mi možemo pomoći federaciji sa svojim idejama, objašnjavanjem s kakvim se situacijama susrećemo, od fakulteta, preko svakodnevnog posla. A mladima pak IFJ može pomoći iskustvom, širokom mrežom potpore diljem svijeta pa je ovo stvarno win-win situacija.”, kaže nam kolegica Horvat.

Dodala je i da su dogovorili daljnu komunikaciju među članicama i članovima grupe i pripremu jesenskog sastanka na kojem će konkretizirati teme koje će biti u fokusu Grupe.

“Mogu reći da je bilo odlično i da sam u roku dva sata upoznala novinare od Srbije, preko Palestine do Australije i baš se veselim nastavku,” rekla je Lana Horvat.

S pokretanjem Young Media Workers Group, Međunarodna federacija novinara još jednom pokazuje svoju predanost mladim medijskim radnicima i njihovom uključivanju u sindikalne aktivnosti. Sindikat novinara Hrvatske pozdravlja i podupire ovakve aktivnosti. Posebno smo ponosni što će i naša članica doprinijeti radu ove Grupe koja promišlja o statusu mladih kolegica i kolega u cijelom svijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!