Vjesnikovci traže hitan sastanak s premijerom zbog vijesti o gašenju lista

Predstavnici SNH i HND-a uputili su pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem traže da ih primi kako bi razgovarali o spasu tog dnevnog lista. Pismo prenosimo u cjelini.

"Poštovani predsjedniče Vlade,

Vjesnikov ogranak Hrvatskog novinarskog društva i Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske obraćaju Vam se s molbom da hitno primite predstavnike HND-a i SNH, a vezano uz navodnu odluku Vlade da ugasi dnevni list Vjesnik.

Budući da smo u posljednja dva mjeseca Vladi predlagali sadržajnu i financijsku konsolidaciju lista Vjesnik, molimo Vas da još jednom, posljednji put prije odluke, saslušate naše prijedloge i argumente.

Novinari i zaposlenici Vjesnika u nekoliko su navrata bivšoj Vladi predlagali donošenje zakona o Vjesniku kao javnom glasilu, a Skupština HND-a tri je puta u posljednjih šest godina takav prijedlog poduprla u svojim zaključcima. Nekoliko smo puta u posljednjih nekoliko godina tražili i nudili projekte koji bi listu osigurali budućnost na tržištu, ali ih nijedna uprava nije uvažila.

Iako ne namjeravamo omalovažavati bilo koga tko je poput nas u teškom položaju, smatramo da sedamdesetdvogodišnji Vjesnik ipak ne bi trebao tek tako otići u stečaj.

Stoga ćemo ponoviti što smo napisali u pismu Vladi od 9. siječnja: mi, novinari i zaposlenici Vjesnika u budućnosti vidimo Vjesnik kao javno glasilo te ozbiljne, širokoj javnosti otvorene, uravnotežene i vjerodostojne novine koje će se bezrezervno zalagati za demokratske vrijednosti i europski put Hrvatske. Spremni smo uložiti sve svoje radne i intelektualne potencijale da se to i ostvari jer Hrvatska takve novine zaslužuje.

Molimo Vas da nas što skorije primite na razgovor, a potom i odlučite o Vjesnikovoj sudbini.", stoji u pismu premijeru, koje potpisuju predstavnici SNH i HND-a u Vjesniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!