‘Veliki igrači’ bacili oko na nekretnine Vjesnika

"Smatramo da nije problem u financiranju Vjesnika već je riječ o većoj igri u koju su umiješani interesi većih igrača. Mi smo smetnja i treba nas izbrisati", izjavila je Vjesnikova šefica SNH Biljana Bašić osvrćući se na najave o gašenju tog dnevnog lista.

Naime, u javnost je procurila vijest po kojoj je ministar financija Slavko Linić kazao kako će Vjesnik biti ugašen. Iako je Vlada kasnije demantirala tu vijest navodeći kako se o Vjesniku još nije razgovaralo, a i sam ministar je priznao da je to njegovo osobno mišljenje, Vjesnikovci strahuju za svoju budućnost. Stoga su, podsjetim,o zatražili i sastanak s premijerom, te ga upozorili da su već niz puta nudili rješenja za list u kojem rade, no da ih ni jedna Uprava nikada nije željela saslušati. Također su predlagali Vladi Zakon o vjesniku, no ni u tom pogledu nisu naišli na nikakav odjek.

Bašić upozorava kako su većim igračima upale u oči nekretnine Vjesnika, točnije zemljište na kojem se nalazi Tiskara i sama redakcija.

"Paradoks je da je u zemljišnim knjigama ta nekretnina upisana kao društveno vlasništvo koje je po zakonu trebalo biti upisano kao državno vlasništvo i ući pod Fond za privatizaciju, no to se nikada nije dogodilo", kazala je Bašić po čijim informacijama pravo na oko 35.000 četvornih metara zemljišta polažu tvrtka povezana s Ninoslavom Pavićem Allegheny Financial, Styria i Tisak koji je dio koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Dodala je da su u Vjesniku izradili plan za nastavak poslovanja, te da su proteklih mjeseci razgovarali s vrlo uglednim novinskim izdavačima koji su iskazali spremnost preuzeti dnevnik. Od vlade su, kaže, tražili samo privremeno financiranje, to jest inicijalna sredstva, a s time se, tvrdi predsjednica sindikata, suglasilo i Ministarstvo kulture. Predsjednik ogranka HND-a u Vjesnika Zlatko Herljević je izjavio kako od Vlade traže prijelazni period od tri do šest mjeseci kako bi list pokušao stati na noge i postati javno glasilo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!