U Glasu Slavonije potpisan novi kolektivni ugovor

Prava zaposlenika Glasa Slavonije od srijede (21.11.2007.) štiti novi kolektivni ugovor. Njime je 228 zaposlenika, između ostalog, osiguralo i povećanje bruto plaća za 15 posto.
-U trenutku kad se u mnogim medijskim kućama otkazuju kolektivni ugovori, mi smo ga danas potpisali, a on zaposlenicima Glasa Slavonije jamči zadržavanje svih stečenih radnih i socijalnih prava, neka od njih i podže na višu razini- rekla je nakon potpisivanja Vera Kovačić, glavna sindikalna povjernica Podružnice Sindikata novinara Hrvatske u Glasu Slavonije.
Predsjednik Uprave Glasa Slavonije d.d., Ivan Šimić, istakao je, pak, da je potpisivanjem kolektivnog ugovora završen proces samosanacije te medijske kuće, koji traje od 2000. godine.
Uz glavnu povjerenicu SNH u Glasu Slavonije Veru Kovačić te predsjednika Uprave Ivana Šimića, potpise na kolektivni ugovor u Osijeku su stavili i predsjednik Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Stjepan Kolarić te njegova sindikalna povjerenica u Glasu Slavonije Suzana Bošnjak. (Kolektivni ugovor i Aneks KU nalaze se na web stranici pod Dokumenti)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!