Sindikat novinara Hrvatske održao skupove solidarnosti

Općem štrajku solidarnosti kojega su 25. veljače 2014. godine od 12,00 do 14,00 sati organizirale sindikalne središnjice, Sindikat novinara Hrvatske pridružio se skupovima solidarnosti koji su održani u podružnicama u vremenu između 12,00 i 12,30 sati. Za te skupove iskorišteno je pravo na polusatnu stanku iz Zakona o radu (članak 52.).

Na skupovima solidarnosti u podružnicama okupljenima su se obratili sindikalni povjerenici i objasnili zbog čega štrajkaju sindikalne središnjice i koje su najspornije odredbe predloženih izmjena. Članovi SNH-a pozvani su također da se odazovu središnjem prosvjednom sindikalnom skupu koji se u srijedu, 26. veljače 2014. godine održava u Zagrebu.

Kako se radi o zakonu koji je od općeg interesa za sve hrvatske radnike, Sindikat novinara Hrvatske poziva sindikalne središnjice da u kreiranju sljedećih akcija uključe i autonomne sindikate kako bi hrvatski radnički pokret ostao jedinstven. Jer samo takav može inicirati promjene koje će dovesti do poboljšanja nezavidnog položaja radnika u Hrvatskoj.

Anton Filić, predsjednik SNH

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!