Nastavak pregovora poslodavaca i sindikata

Nastavak pregovora poslodavaca i sindikata

Nastavak pregovora o Prijedlogu kolektivnog ugovora za novinare i medijske radnike Hrvatske te donošenje redakcijskih statuta bile su glavne teme sastanka održanog 20. srpnja 2006. godine u Novinarskom domu u Zagrebu između predstavnika medijskih poslodavaca i novinarskih organizacija.

Sastanku su prisustvovali Josip Buršić, predsjednik Udruge novinskih izdavača pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (UNI-HUP), Ante Gavranović, član Izvršnog odbora UNI-HUP, Katja Kušec, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske (SNH), Dragutin Lučić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) i Mario Bošnjak, glavni tajnik HND.

Načelno je dogovoreno da je potrebno nastaviti pregovore o nacionalnom kolektivnom ugovoru radi zaštite temeljnih prava novinara i medijskih radnika, te da treba donijeti statute medija u skladu sa Zakonom o medijima, kako bi se uredili odnosi između novinara i urednika u redakcijama.

Sljedeći sastanak predviđen je u rujnu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031