Kakva plaća – takav program!"Zaposlenici i suradnici Radija 101 ponovo su u štrajku, s pravom, jer plaću za rad nisu dobili mjesecima, a obvezne doprinose godinama. Oni sudjeluju u izradi programa Radija 101, pa je distanciranje v.d. direktorice programa i urednice Informativnog programa od tih svojih kolega i kolegica koji mjesecima rade bez plaće – krajnje nedolično.

Za agoniju Radija 101 nisu krivi zaposlenici i suradnici nego poslovodstva koja su godinama vodila taj radio, kao i Nadzorni odbor, suvlasnici i nadležna državna tijela koja su dopuštala da se godinama krše zakoni i temeljna prava radnika i suradnika tako da je na Radiju 101 stvoren totalni financijski nered. Takva praksa dovodi u pitanje opstojnost Radija 101, a ne ljudi koji su godinama zajednički proizvodili program i nisu bili plaćeni za taj rad.

Sada kada je radio na rubu bankrota treba pronaći način da ga se spasi, a u tome trebaju sudjelovati svi, počevši od suvlasnika i Skupštine, a ne prebacivati krivnju na ljude kojima je uskraćeno osnovno pravo – da za rad budu plaćeni. U trenutku kada traže svoje zarađene plaće pokušava ih se optužiti da onemogućavaju proizvodnju programa. Kakva plaća – takav program!

Sindikat novinara Hrvatske u potpunosti podržava opravdane zahtjeve naših kolega i kolegica na Radiju 101. Oni nisu usamljeni slučaj, jer širom Hrvatske ima puno novinara koji rade, a da se ne poštuju njihova elementarna prava koja proizlaze iz rada. Pitanje je do kada će oni trpjeti i šutjeti", stoji u priopćenju SNH koje potpisuje predsjednica Gabrijela Galić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!


Deprecated: Funkcija the_block_template_skip_link je zastarjela od inačice 6.4.0! Umjesto toga upotrijebite wp_enqueue_block_template_skip_link(). in /home/snhhr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6031