BIRN objavio natječaj za novinarske stipendije i najbolje priče

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) u suradnji s fondacijama Robert Bosch i ERSTE raspisuje novi natječaj za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku posebnost. Tema ovogodišnjeg natječaja je pravda, a novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova, mogu svoje prijedloge predati do 1. ožujka 2011. godine.

Novinari se pozivaju da predaju originalne prijedloge za priču koja istražuje pitanja izvršavanja i dostupnosti pravde u pravnom i društvenom smislu, i otvara nove poglede na pitanja kao što su na primjerice korupcija, provođenje zakona ili odnos između prava i pravednosti u modernim demokracijama.

Sudionici kojima nezavisni žiri dodjeli stipendije dobivaju 2.000 eura i dodatnih 2.000 eura za putne troškove, a prisustvovat će i seminarima koji se održavaju u Berlinu i Beču.

"Program pruža jedinstvenu priliku da detaljno izvještavate iz svoje zemlje, regije i europskih zemalja. Istovremeno pruža priliku sudionicima da upoznaju kolege i profesionalce iz cijele Europe. Objavljivanje članaka sudionika u najznačajnijim medijima u regiji i međunarodnim tiskovinama jasan je dokaz da vrijedi sudjelovati”, izjavio je Remzi Lani, direktor Albanskog medijskog instituta i član žirija.

Autori tri najbolja članka, koje također bira nezavisni žiri, bit će nagrađeni s 4.000, 3.000 i 1.000 eura. Više o natječaju možete saznati na Fellowship.birn.eu.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!