Osnovana još jedna podružnica Sindikata novinara Hrvatske

Izvor: Press 032

VUKOVAR, U medijskim servisima Zajedničkog vijeća općina u Vukovaru, osnovana je podružnica Sindikata novinara Hrvatske (SNH) – Izvor, TV produkcija i Srbi.hr. Za sindikalnoga je povjerenika izabran Nikola Milojević.

„Podružnicu smo osnovali po uzoru na veće redakcije koje su se na ovaj način odavno organizirale. Naša redakcija nije velika, ali radimo brojne poslove u tri različita medija. Na ovaj smo se korak odlučili iz više razloga, a prvi i najvažniji je onaj zbog kojega se sindikalne podružnice i inače osnivaju, bolja zaštita naših prava. S druge strane želimo se povezati i s našim kolegama, kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tako i diljem Hrvatske. Do sada smo, najviše svojom krivicom, bili isključeni iz strukovnih organizacija i sada smo se sindikalno organizirali u cilju boljeg povezivanja i informiranja o našim zajedničkim interesima i pravima. Želimo biti konstruktivan partner i sindikatu, ali i našem poslodavcu. Vjerujemo da ćemo na ovaj način poboljšati i osobni rad te na taj način doprinijeti boljem i organiziranijem informiranju naših građana, a u isto vrijeme biti u tijeku s najnovijim zbivanjima u vezi s radničkim, odnosno novinarskim pravima“, rekao je Milojević.

Jačanje sindikalizma u medijima na našem području pozdravila je i povjerenica Regionalne sindikalne podružnice SNH u Vukovarsko – srijemskoj županiji Marija Molnar.

„Izražavam dobrodošlicu kolegama i kolegicama u Sindikat novinara Hrvatske  i svakako pozdravljam jačanje sindikalizma u području medija na našem, po mnogo čemu, trusnom području. Borba, zaštita i promicanje radničkih prava nikada ne prestaje, problema uvijek ima i bit će ih, no sindikalno udruživanje, posebica radnika i radnica u medijima koji su izloženi pritiscima značajno i učestalije više nego u drugim područjima rada, nužan je korak za njihov bolji položaj. Cilj je osnovati podružnice SNH u svim lokalnim medijima na području naše županije, okupiti radnike i radnice u medijima i stvarati siguran prostor za rad u kojem će se njihova prava poštivati i štititi i gdje će za svoj rad biti adekvatno plaćeni“,  istaknula je Molnar.

Podsjetimo, nedavno je Podružnica SNH na Plavoj vinkovačkoj televiziji ojačala članstvo i promijenila vodstvo, a pojačane su aktivnosti na poboljšanju položaja radnika u medijima i kroz vukovarsko – srijemski ogranak Hrvatskog novinarskoga društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Imate problem ili nedoumicu? Tražite savjet ili bi htjeli nešto predložiti? Slobodno nam se javite!